Fortsättning: Om mässingsskyltar

Det är inte mycket som man kan konstatera med all säkerhet. En sak är däremot min totala förståelse för vad som skapar intresse hos er läsare. Det har hänt igen. Jag har skrivit om ett ämne som jag på förhand tror ska engagera precis noll. Efteråt visar det sig att intresset varit större än på länge. Det är inte första gången detta sker och det lär heller inte vara den sista.

Mässingsskyltar, är vad detta inlägg kommer att handla om. Igen, får jag väl säga. Jag skrev nämligen om ämnet för ett par veckor sedan och sedan dess har många frågor dykt upp. Ni tycks omättligt nyfikna på detta tema.

Till er som missade inlägget om mässingsskyltar kan jag säga att jag nämnde detta då jag talade om mitt jobb. Jag hade fått frågan om vad med mitt jobb som jag tycker bäst om. Jag sa då, utan att tänka igenom saken särskilt noga, att mässingsskyltar – och utveckling av denna typ av skylt – var det bästa. Ja, sedan vällde det minst sagt in frågor i inkorgen. Här kommer jag nu att besvara några av dem:

När började du arbeta med mässingsskyltar?

Jag skapade min första mässingsskylt när jag hade jobbat på firman i bara 6 månader. Då var jag alltså 21 år gammal. Det skulle dröja några år innan jag skapade min nästa eftersom jag placerades på en annan avdelning. Mässingsskyltar blev min huvudsyssla först när jag hade arbetat på företaget i fem år. Ja, sedan dess har det alltså löpt 10 ytterligare år och jag är fortsatt lika nöjd.

Vad gillar du bäst?

Med själva mässingsskyltarna är jag väldigt fascinerad i och förtjust över utseendet. De har en slags lyster som jag bara älskar och inte kan släppa. De passar sig därför i många olika sammanhang; på en dörr till en bostad, för att markera vems handduk som hänger var eller för att berätta vad hunden i en särskild hundkoja heter. Det finns många användningsområden för mässingsskyltar. Det är nog också det som gör det så roligt att arbeta med.

Rekommenderar du andra att arbeta med mässingsskyltar?

Jag har nog faktiskt inte riktigt gett ett sådant tips någonsin, nej. Men nu när jag tänker efter på saken säger jag: Absolut! Om ni vill testa på ett arbete i vilket man får arbeta med kreativitet och fina kreationer – testa skyltmakeri med fokus på denna typ av skylt!