Hemstädning och sådant

Nu kör vi igen. Förra veckan körde jag min första frågor/svar-post om min tid inom hemstädning. För er som missade inlägget kanske det låter konstigt. Hur många frågor respektive svar kan det egentligen finnas om hemstädning. Svaret är: Många. Det var en himla massa frågor som kom in efter att jag avslöjade detta. Eller ja, avslöjade är väl kanske fel ord. Jag berättade för några veckor sedan om att jag arbetade med hemstädning i något år efter gymnasiet. Detta intresserade många av er läsare betydligt mer än något kakrecept jag någonsin lagt upp. Ironiskt? Ja, en smula!

Nåväl, förra veckans inlägg uppskattades mycket. Jag tänkte därför att vi hoppar på exakt samma spår denna gång. Glöm inte att ni får skicka in de frågor ni har till mig genom kommentarsfältet. Jag ska försöka svara på så många som möjligt, så snart som möjligt.

Vem städade du hemma hos?

Hemstädning kan vara för precis vem som helst, och så var det också när jag var verksam. Det finns en väldig massa livsöden där ute, och det blev tydligt under denna period. Många människor som jag utförde hemstädning hos var förstås äldre. Äldre, skörare personer som inte längre orkar eller kan utföra de städuppgifter de brukat utföra. Andra som jag regelbundet besökte var barnfamiljer. Barnfamiljer med ensamstående förälder var vanligt. Ni vet, en man eller kvinna som knappt hinner med jobb och sedan ska ta hand om 2-3 barn själv. Då har man i regel inte mycket tid över. Hemstädning hjälpte dessa människor rejält, och jag var glad att kunna verka stressreducerande.

Där fick ni en liten inblick i till vilka jag levererade hemstädning. Det ni ska bära med er är: Väldigt många olika människor tar hjälp med dessa typer av tjänster.

Hur mycket tjänade du när du jobbade med hemstädning?

Jag brukar inte diskutera pengar och kommer därför inte att göra det nu heller. Jag kan däremot säga att den firma för vilken jag levererade hemstädning var generös. Min lön, mina villkor och andra förmåner var långt mycket bättre än branschsnittet. Faktum är att jag nog tjänade mer på detta jobb än när jag bytte bransch efteråt.

Nu ska jag kila iväg och möta upp en kompis. Denna kompis är dessutom en person som jag lärde känna när jag var verksam inom hemstädning. Kanske skulle jag ta med henne i nästa inlägg, så får ni en gäst som kan svara på era frågor.

På återhörande!