Kakel som en modern golvbeläggning

Kakel har alltid haft ett rykte för att skapa en ganska sval och obekväm atmosfär.
Men denna fördom har länge varit historia, eftersom ett gigantiskt urval av former, färger och mönster gör plattan till en mångsidig golvbeläggning som trycker fram en stor stil även i vardagsrum.
Dessutom är plattor extremt hållbara, enkla att rengöra och mycket robusta, vilket gör köpet till en värdefull investering.

Kakelmaterial
Ett kakel är inte bara ett kakel. Förutom ett oändligt antal mönster finns det också olika material att välja mellan, som kan anpassas till de lokala förhållandena. Olika typer av keramik eller stenar finns tillgängliga.
• Lergods
Eftersom lergods absorberar mycket vatten är det bara lämpligt för inomhusbruk.
• Stengods
Stengods absorberar betydligt mindre vatten och är också frostbeständig. Det är därför också lämpligt att använda utomhus (t.ex. på terrassen eller på en trappa utanför).
• Porslin stengods
Porslin stengods absorberar nästan inget vatten men är mer mottagligt för kontaminering.
• Klinker
Så kallade klinkerstenar är lämpliga för inomhus- och utomhusbruk
• Terrakotta
Terrakottakakel med sin varma, grova yta ger en varm stil och är särskilt populära. De är lämpliga för användning inomhus och utomhus.
• Natursten
Natursten har också en stor charm som ser särskilt ädla och högkvalitativ ut. Låt oss ge dig råd om vilka typer av natursten som är lämpliga för din kakelinstallation i Stockholm
Förutom valet av plattor måste du också bestämma fogens färg. Förutom standardfärger som vit, ljusgrå och elfenben erbjuder vi dig möjlighet att lägga till slående accenter med färgade leder.

Parkettplattorna – plattor av trä är förvirrande likt äkta träparkett
Fler och fler hushåll drar nytta av de många fördelarna med plattorna och lägger dem inte bara i badrummet och köket, utan också i vardags- och sovrummet.
“Träplattor” är särskilt populära här och deras design påminner om äkta träparkett av hög kvalitet. Speciellt de högkvalitativa plattor ser förvirrande lika ut som det ädla trägolvet och säkerställer en varm, trevlig känsla och god atmosfär.
Ett annat plus är att den mångsidiga användningen av träplattor möjliggör installation i hela huset. På detta sätt undviker du fula övergångar mellan badrummet och hallen eller köket och matsalen – istället skapas en sammanhängande helhetsbild.

Det perfekta teamet: golvvärme och plattor
Till skillnad från en konventionell kylare skapar golvvärme ett mycket speciellt inomhusklimat.
Den jämnt utsända värmen förhindrar också stark dammutveckling.
Vi är glada att uppfylla din dröm om golvvärme. Vårt professionella team säkerställer utmärkta resultat som skapar en perfekt bas för efterföljande läggning av dina önskade brickor. Om du skulle behöva installation av dina kakelplattor i närheten av Malmö så finns det suveräna plattläggare i Malmösområdet.

Kakelplattor – den lättvårdade golvbeläggningen för allergiker
När det gäller lättvårdsgolv är kakel högst upp på listan. Deras hårda, robusta yta möjliggör rengöring med en kvast, en dammsugare eller en ångrensare, så att även envisa fläckar som tjära eller tuggummi lätt kan tas bort.
Till skillnad från andra golvbeläggningar sipprar inte vätskor in och damm kvalster kan inte samlas. Detta gynnar särskilt allergiker, vars symptom kan minimeras ytterligare genom att kombinera plattor och golvvärme.
Men icke-allergiker kommer också att älska det hälsosamma inomhusklimatet.