Konsultföretag och förändringar

Det finns ett jävla driv hos vissa människor. Ett driv som jag alltid har avundats eftersom det är en egenskap jag känner att jag själv skulle vilja besitta. Min syster är sådan, en person med driv. Detta blev solklart för ett par månader sedan då hon, enbart av en slump, bestämde sig för att testa ett nytt arbete. Hon hade en bra situation, en trygg anställning på ett bra företag, men hon var inte glad. Då sprang hon på en gammal kompis som nu arbetade på ett konsultföretag. Hon förklarade sin icke-gynnsamma situation och hur hon mådde. Tjejen bjöd in henne på ett möte i hennes kontor på konsultföretaget. Efter bara några dagar fick hon erbjudande om nytt jobb. Det ska tilläggas att detta arbete både låg närmare hennes hem och innebar ungefär 7000 kr extra i lön. Ganska bra, eller hur?

Så, varför gör inte jag samma sak och tar hjälp av konsultföretag? Jag vantrivs också ganska ofta med mina sysslor på jobbet. Känner att jag inte riktigt kommer till min fulla rätt och inte får möjlighet att visa vad jag kan. Är det någon som ska gå till konsultförmedling och få hjälp så är det väl jag? Ja, så kan man tänka. Men då glömmer man att jag är en person som har närmare 0% driv.

Åter till min kära syster. För ungefär en vecka sedan började hon på sin nya arbetsplats. Eftersom vi pratar i telefon nästan varje dag så får jag höra en del om hur de går. Hon stormtrivs på ett sätt hon aldrig gjort förut, bara efter några dagar. Hon säger att hon känner sig som en expert på arbetsplatsen som konsultföretaget hyrt ut henne till. Att hon verkligen får chansen att känna sig som specialist på sitt område inom IT, vilket hon också är.

Saken är den att jag faktiskt också är specialist. Inte inom IT, men inom den bransch jag är verksam inom. Syrran vet mycket väl att jag känner detsamma som hon gjorde om min nuvarande jobbsituation. Varje gång vi pratar i telefon marknadsför hon därför numera konsultföretag som skulle kunna hjälpa mig.

Är det någon av er som stått inför samma dilemma? Jag vill ta steget men behöver någon som knuffar mig i rätt riktning. Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet!