Flyttstäd Stockholm – och varför det är så bra

Alla flyttar någon gång, eller? Okej, jag vågar i alla fall gissa på att de allra flesta som läser min blogg någon gång har flyttat. För er som bott hela era liv i hemmets trygga vrå och som aldrig flyttat från päronen kan jag säga: You’re not in for a treat. Jag tycker att flytta är det jobbigaste som finns. Det kanske är därför jag bodde i min första, extremt sunkiga, lägenhet i hela 3 års tid. Jag orkade helt enkelt inte utsätta mig själv och andra för den där pärsen igen. 

Nu har åren gått och jag har börjat tjäna lite pengar. Pengar som jag kan lägga på underlättnader vid flytt. Ta senaste flytten till exempel. Jag tvekade inte en sekund på att skaffa flyttstäd i Stockholm den här gången. När jag flyttade för 4 år sedan så städade jag själv. Jag gnällde på en kollega om hur mycket jag avskydde det och hur dålig jag var på det. Han frågade så varför jag inte anlitade flyttstäd i Stockholm. Och ja, varför gjorde jag inte det? Jag hade inget bra svar på frågan då. Jag visste förstås att man kunde anlita ett städföretag. Vad jag däremot inte tänkte på var att jag faktiskt kunde ha råd med det. Jävla skit, men gjort var gjort. Jag lovade hur som helst mig själv att jag, vid nästa flytt i Stockholm, skulle anlita flyttstäd. Sagt och gjort.

Jag har insett flera fördelar med att anlita flyttstäd i Stockholm. Här kommer de tre främsta sådana:

  • Arbetet blir ordentligt utfört

Man ska inte underskatta proffs. Flyttstäd i Stockholm är inte något som alla behärskar, och det fick jag bevisat senast. Snacka om att det blev rent. Jag kollade förstås efteråt. Varenda vrå, varenda list, varenda jävla skrymsle.

  • Jag får tid för annat i flytten

Detta är definitivt icke att förglömma. När man flyttar vill man ägna sig åt den nya bostaden och inte pilla i den gamla. Genom att anlita professionellt flyttstäd i Stockholm fick jag chansen att fokusera på nytt istället för gammalt.

  • RUT-avdraget

Sist men så fruktansvärt långt ifrån minst. När man anlitar flyttstäd i Stockholm får man nyttja RUT-avdraget. Detta gör att man bara behöver betala en del av arbetskostnaden. Otroligt fördelaktigt, förstås. Ett gott argument till varför jag kan rekommendera alla att anlita flyttstäd i Stockholm.

Vad är er erfarenhet? Tycker ni att mina argument håller? Jag tar gärna emot feedback!