Skal till iPhone X

Skalet till iPhone X jag hade hittat tillhörde grannen längre ner på gatan. Det var egentligen inget annat än intuition som sade detta till mig. Det var bara en absolut 100-procentig övertygelse som genomsyrade mig. Skalet som, om mitt öga gjorde rätt bedömning, skulle tillhöra en iPhone av modell X tillhörde personen på nr. 26. Personen som jag så många gånger hade lagt märke till i kvarteret.

Skulle jag lämna skalet till hennes iPhone X i brevlådan? Var inte det lite fegt? Jag, menar: Nu hade jag ju äntligen chansen att få prata med henne. Om än för en kortare stund. Jag tänkte och tänkte. Sedan tänkte jag lite till och lite till. Till slut hade jag tänkt i en veckas tid och det hela började bli löjligt. Nu fick det vara nog. Det var klart att jag skulle gå dit med bestämda steg, stiga upp till dörren, knacka ljudligt och ge över gåvan. Hennes skal till iPhone X. Hon skulle naturligtvis bli glad och jag blev någon slags hjälte. I alla fall någon vars bedrift har gynnat henne. Sedan behöves det förstås inte vara mer än så.

Sagt och gjort, i alla fall nästan. Jag tog skalet till iPhone X och stegade iväg längs gatan. För varje steg som jag närmare mig hennes uppfart kändes fötterna tyngre. Det kändes som att jag glömde av att andas. Var det så? Kunde man dö av syrebrist bara sådär? Jag höll krampaktigt i hennes skal till iPhone X och fortsatte att gå. Svettdropparna började kika fram i pannan och jag gick vidare medan huset kom närmare. Jag han tappa skalet till hennes iPhone X ungefär när jag var i höjd med brevlådan. Jag lyfte snabbt upp det och dammade av det med handen och tröjan så att inget skulle märkas.

Dörren var stor, vit och fin. En pampig dörr. Det speglade det pampiga skalet hon till synes valt för sin iPhone X. Här behövde inte knackas. Det fanns naturligtvis en ringklocka och denna tryckte jag på till ljudet av vad som tordes vara kyrkklockor. Ja, ringklockan var precis som att en kyrka började ringa till mässa. Oerhört besynnerligt om ni frågar mig.

Dörren öppnades och jag sträckte fram handen som bar på skalet till en iPhone X. Mer om detta nästa vecka.