Tjänster inom fönsterputs i Stockholm

Världsvan är jag inte. I alla fall inte om man räknar med många av mina vänner. Nej, betydligt fler resor har de gjort. De har sett mer, tagit fler bilder, smakat mer mat och druckit många fler spännande cocktails än jag. Vad jag däremot kan stoltsera med är att jag har praktisk kunskap som överskrider deras världsmedborgarinställning. Jag skulle kunna skriva om många av dessa egenskaper – i olika inlägg med olika inriktning – men idag väljer jag att fokusera på en sådan: min kunskap inom fönsterputs i Stockholm.

Oj, vad fönster jag putsat i mina dagar, kära ni. Ni anar inte, eller så gör ni det, hur många gånger mina vänner i Stockholm kontaktat mig för fönsterputs. Det är faktiskt inte riktigt klokt, nu när jag tänker på det. Detta är förstås säsongsberoende. När våren kommer och smutsen gör sig påmind är behovet av min fönsterputs i Stockholm som störst. Då är det många vänner som traditionsenligt skriver till mig. De låtsas först som att de inte har något på hjärtat och sedan kommer den: frågan.

  • ”Du. Jag funderar på det här med.. Du är ju så bra på fönsterputs och vår nya lägenhet i Stockholm behöver liksom ordnas lite med”

Det börjar nästan alltid så. Med att de poängterar hur utomordentligt duktig jag är på fönsterputs i Stockholm. Det är faktiskt lite enerverande när de bakar in frågan och budskapet på det viset. Det hade känts bättre för mig om de bara frågade rätt ut. Jag behöver inte få bekräftat, gång på gång, att jag är bäst – ja, bäst – på fönsterputs bland hela vårt umgänge i Stockholm. Detta är jag nämligen helt, fullkomligt medveten om själv – tack så mycket!

Nu är vi i alla fall där igen. Perioden då vän efter vän i Stockholm kontaktar mig för fönsterputs. Det är nästan komiskt. Jag kan se i mina Messenger-meddelanden hur folk skriver och suddar ut. Sedan skriver de och suddar ut. De vill formulera frågan om min tillgänglighet gällande fönsterputs i Stockholm noggrant. Jag vet inte men jag antar att jag borde känna mig hedrad för det.

Sedan är det samma visa som varje år. Jag svarar att jag absolut kan hjälpa till med deras lägenhet i Stockholm, med den fönsterputs de själva inte klarar av. De tackar så hjärtligt och lovar att återgälda ”besväret” vilket det egentligen inte är. Sedan är jag förstås tacksam när de bjuder med mig på någon fin restaurang som tack. Då är fönsterputsen i Stockholm värd varenda drag med trasan!

Med det sagt: Någon mer som vill ha hjälp med fönsterputs i Stockholm i utbyte mot en bit mat?